Ukonniemessä on  monipuolinen valikoima suorituspaikkoja eri lajeille. Tervetuloa kokeilemaan esimerkiksi rullahiihtoa tai maastopyöräilyä Saimaan rannalle.

Hiihto

Etelä-Suomen ykköskohde maastohiihtoon ympäri vuoden! Kesällä käytössäsi on Suomen parhaaksikin tituleerattu kansainväliset kisastandardit täyttävä rullahiihtorata ja talvella Etelä-Suomen pisin Ensilumenlatu. Luonnonlumen kaudella Ukonniemestä pääsee käsiksi n. 35 km latuverkostoon. Kaiken tämän kruunaa Ukonniemi Stadionin palvelut ja 30-paikkainen ampumarata ampumahiihtäjien käyttöön.

Ensilumenladulle

Frisbeegolf

Karhumäen yleisurheilukentän ympäristöstä löytyy monipuolinen 22-väyläinen frisbeegolfrata. Korkeuserot ja metsäiset olosuhteet tarjoavat monipuolisia suoritusvaateita. Alusta on osittain metsäinen ja osittain hiekkainen. Väylien monipuolisuudesta kertoo jyrkähköön rinteeseen heitettävä 50-metrinen ahdas tunneliväylä, sekä melko avoin 181-metrinen par-4, joka päättyy kummulla lepäävään koriin.

Frisbeegolfradalle

Golf

Uusi 18-reikäinen golfkenttä tarjoaa haasteita Ukonniemessä viaraileville. Holiday Club Saimaan välittömässä läheisyydessä polveileva Kohonkangas on kuin luotu golfkenttää ajatellen. Aaltoileva kanervikkokangas yhdistettynä dramaattiseen, jääkauden luomaan suppamaastoon antaa pelille vaikuttavan näyttämön.

Golffaamaan

Jääurheilu

Ukonniemestä löytyy jääurheilun ystävien iloksi kolme kaukaloa, joista kaksi sijaitsee Imatran jäähallilla ja yksi Holiday Club Saimaalla. Imatran jäähallilla voit seurata Mestis-kiekkoa Imatran Ketterän pelatessa, tai hypätä itse kaukaloon luistelemaan tai pelaaman curlingia. Holiday Club Saimaan Arenalta löydät luisteluvuoroille myös vuokravälineet. 

Jääurheilemaan

Mailapelit

Tennis, sulkapallo vai badel - kaikkiin löydät pelikentät Ukonniemestä! Imatran tennishalli Ukonniemen urheilukeskuksen sydämessä palvelee kahdella kentällä säällä kuin säällä. Imatran Kylpylän sisäareenalta voit varata käyttöösi sulkapallokenttiä. Holiday Club Saimaalta löydät badel-kentän lisäksi ulkotenniskentän. 

Tennistä pelaamaan

Melonta ja SUP

Vaivattomasti vesille, melomaan tai suppailemaan Saimaan saaristoon. SUP-laudan saat vuokrattua Satamatoimistosta tai Saimaa Adventuresilta ja kanootin Imatran Lapinkävijöiltä. 20 km Oritsaaren kierros soveltuu hyvin päiväretkeksi ja sitä on tarvittaessa helppo lyhentää.

Melontareitille

Maastopyöräily

Ukonniemen maastopyöräilyn keskuksena toimii yksi Suomen suurimmista pump track -radoista, joka kehittyy kovaa vauhtia paikallisten pyöräilyaktiivien toimesta. Radan ympäristöön levittäytyy yli sadan kilometrin verkosto polkuja ja ulkoilureittejä maastopyöräilyyn. Pump track -rata ja maastot toivottavat tervetulleeksi niin lajiin vasta tutustuvat, kuin kokeneet konkaritkin. Molemmille löytyy haastetta ja onnistumisia!

Maastopyöräilemään